Mopokortti

Lilliputin mopokurssi pähkinänkuoressa:

Lilliputin mopokoulussa opiskelet SMOK auktorisoidun ammattilaisen kanssa, jolla on liikenneopettajan erikoisammattitutkinto. Opettajasi omaa vankan kokemuksen opetustyöstä kaksipyöräisten parissa ja on aktiivinen moottoripyöräilyn harrastaja. Netissä olevaan itseopiskelumateriaaliin saat tunnukset, kun olet ilmoittautunut ja sihteerimme on vahvistanut ilmoittautumisesi. Toimitathan ajokorttilupahakemusta varten tarvittavat 2 valokuvaa mielellään jo aloitustunnin yhteydessä. Teoriaopetusta 4 tuntia. Jos haluat, voit myös käydä vapaaehtoisia mopoaiheisia teoriatunteja. Teoriakokeeseen pääset 1kk ennen kuin täytät 15 vuotta, kunhan Ajovarma on myöntänyt ajokorttiluvan. Teoriaopetuksen käyt Herttoniemessä, Siilitie 4:ssä.

Käsittelyopetusta mopolla 1 tunti. Käsittelyopetuksen voit aloittaa täytettyäsi 15 vuotta. Käsittelyopetuksen suoritat Stadin parhaalla opetuskentällä Vuosaaressa. AM 120 käsittelykokeet muuttuivat haastavammiksi 1.7.2018. Varauduthan mahdollisiin lisäopetus tunteihin. Ajo-opetusta mopolla liikenteessä 1 tunti (kun mopon käsittely onnistuu turvallisesti) riippuen kurssivalinnasta. Lisäajotunteja voi ostaa aina lisää tarvittaessa.

Teoria- ja käsittelykokeet suoritetaan Ajovarma Oy:llä. Käsittelykoe voidaan varata, kun teoriakoe on läpäisty. Kun kummatkin kokeet on suoritettu, Sinulla on mopokortti – onneksi olkoon 😀

AM120-suppea opetus

195€

+viranomaismaksut* 96-111€

 • 1 ajotuntia käsittelyä autokoulun mopolla
 • 4 tunnin EAS-turvallisuuskoulutus
 • Sähköinen oppimateriaali ja teoriakoeharjoittelu
 • Mopon käyttö ensimmäisessä käsittelykokeessa
 • Ajovarusteet ajotunneille ja tutkintoon

Ilmoittaudu

AM120-normaali opetus

279€

+viranomaismaksut* 96-111€

 • 2 ajotuntia autokoulun mopolla
 • 4 tunnin EAS-turvallisuuskoulutus
 • Sähköinen oppimateriaali ja teoriakoeharjoittelu
 • Mopon käyttö ensimmäisessä käsittelykokeessa
 • Ajovarusteet ajotunneille ja tutkintoon

Ilmoittaudu

Viranomaismaksut 96-111€

 • Ajokorttilupa
  • Sähköinen ajokorttilupahakemus 24€
  • Ajokorttilupahakemus kaavakkeella 39€
 • Teoriakoe 40€
 • Käsittelykoe 32€

Kurssille ilmoittautumisen jälkeen kannattaa ajokorttilupa hakea sähköisesti Traficomista. Sähköinen lupa maksaa 24€. Voit tehdä lupahakemuksen myös Ajovarman palvelutiskillä hintaan 39€.

Maksutavat

Ilmoittautuessasi kurssille sähköisellä lomakkeella, voit maksaa heti verkossa ja käytössäsi on yleiset maksutavat, luottokortit ja osamaksu. Voit valita maksutavaksi myös perinteisen laskun, jolloin alaikäisen ajokortin suorittajan kustannuksista vastaa huoltaja.

Autokoulurahoitus

Maksa myöhemmin – omaan tahtiisi

Tilin hakeminen on helppoa ja nopeaa. Luoton voit hakea vaivattomasti valmiiksi kotonasi alla olevan linkin kautta tai ilmoittautumisen yhteydessä valitsemalla maksutavaksi ”Resurs Bank”. Saat laskun vasta ostoa seuraavana kuukautena ja voit silloin valita maksatko koko summan kerralla vai joustavasti erissä.

Valitset milloin ja miten haluat maksaa. Saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa.

 • 30–60 päivää ensimmäiseen eräpäivään
 • Ei avausmaksua, ei korttia eikä piilokuluja
 • Voit jakaa maksun osiin ja valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon
 • Tili on jatkuva luotto, jota voit käyttää helposti myös tuleviin ostoksiisi

Täytä luottohakemus tästä  ja näet luottopäätöksen heti ja luoton käyttöösi, kun olet allekirjoittanut luottosopimuksen sähköisesti. Kokeile myös laskuria, jolla näet kätevästi maksukuukausien lukumäärän eri ostosummilla!

Entäpä kustannukset?

* KSL viitekorolla tarkoitetaan kuluttajansuojalaissa viitattua korkolain 12 §:n mukaista viitekorkoa, jonka Suomen Pankki julkistaa kahdesti vuodessa ja joka on voimassa 6 kuukautta kerrallaan. Sovellettava viitekorko voi olla enintään 5 % eli luoton vuosikorko voi olla enintään 20 %, kuten kuluttajansuojalaissa säädetään.

Esimerkkiostos: 1500 €, 12 kk maksuvaihtoehdolla. Vuosikorko: 0 %. Luottokulu/kk: 5,60 €. Todellinen vuosikorko: 4,01 %. Luoton kustannukset: 61,60 €. Maksettava yhteensä: 1562 €. Osamaksuerä/kk: 130,60 €, 12 erää. Luottokulu on 0,28 %/kk sovitusta luottorajasta, kuitenkin enintään 12,50 €/kk. Luottokulu veloitetaan kuukausilaskuilla. Autokoulutili on jatkuva luotto, jonka minimiluottoraja on 2000 €. Luoton muusta käytöstä voi seurata korkeampi tai alempi todellinen vuosikorko. Luotto ei ole käytössä Ahvenanmaalla. Luotonantaja: Resurs Bank AB Suomen sivuliike.

Lue lisää rahoituskumppanistamme Resursista.

Onko sinulla jo tili?

Tarvittaessa voit myös itse korottaa jo aiemmin avattua tiliäsi tekemällä korotushakemuksen.

Muistathan hyödyntää myös Resurs online bankiasi, josta näet mm. tilisi saldon.

Jäikö jokin mietityttämään?

Ota yhteyttä Resursin asiakaspalveluun arkisin 09 622 4308

Powered by liikenneopetus.fi